torstai 25. lokakuuta 2012

Omaa treeniä

Tänään oli harkoissa kaikki paikalla, joten varakoirakkona jäätiin omien kuvioiden varaan. Kävin tutustumassa ratoihin, jotka saatiin itse suunnitella ja sen jälkeen vetäydyttiin Viken kanssa kolmos radalle treenaamaan. Aiheena se sama vanha eli kontaktit.

Puomi ja keinu sujuivat oikein mallikkaasti, mutta aalla tuli pari lipsahdusta. Viekas yksinkertaisesti käy niin kuumana, että vaikka se tietää mitä sen pitäisi tehdä, ei se vain malta. Pari kertaa kävi niin, että se tuli kokonaan aan alas, jonka jälkeen vilkaisin sitä vihaisesti ja se hyppäsi heti nättiin two on - two off -asentoon. Pitää varmaan alkaa olla vielä vaativampi kontaktin oton suhteen. Voisi vaikka kokeilla samaa taktiikkaa kuin rimoihin eli aina kun se ei pyähdy kontaktille, niin rata loppuu siihen. Raakaa kyllä, mutta kovapäiselle koiralle vaaditaan kovat keinot. :)

Kepit oli tosi mallikkaat, paitsi avokulma ei meinannut millään onnistua. Sitä pitäisi alkaa treenaamaan verkolla varmaankin. Muuten ei mitään mainitsemisen arvoista. Yksi rima tuli pari kertaa alas, mutta meillä oli Viken kanssa hyvä keskustelu aiheesta.

Nyt ei muuta kun muutama kontaktitreeni ensi viikolla ja sitten lauantaina kohti Varkautta, jossa meillä on kaksi rataa. Hypäri on onneksi ensiksi, niin minulla riittää siihen vielä motivaatiota ja se toimii hyvänä alkulämmittelynä. Tai sitten kuumottimena, jonka jälkeen kontaktit muuttuu hepreaksi mustalle pikku otukselle. Se nähdään sitten..

lauantai 6. lokakuuta 2012

Tuplahylky

Niin siinä sitten kävi. Nyt ottaa aivoon niin paljon, ettei kannattaisi ehkä kirjoittaa tätä vielä. Toisaalta hyvä purkaa tunnot heti, niin voi kohdistaa ajatukset taas treenaamiseen. Oikeastaan viime poustauksen muistilistasta toteutui ainoastaan viimeinen kohta, taskut siis pysyivät kiinni. Eka rata kariutui jo tokaan hyppyyn kun en ohjannut sitä kunnolla ja Viekas tuli ohi ja oli aika nopeasti putkessa. Ihmetyksen aihe oli keinu, jolta Viekas hyppäsi alas. Ei siis ollut lentokeinu, vaan ei vain tullut loppuun asti. Mikä lie mielenoikku. Todennäköisesti kuitenkin se johtuu mun käytöksestä, sillä tokalla radalla ei ollut ongelmia siinä.

Toinen rata oli jo parempi, se oli oikeastaan aika lähellä nollaa. Pelkäsin sitä keinua ja halusin ottaa sen oikealta puolelta. Siis, että koira on vasemmalla. En tiedä miksi, mutta se vaan tuntuu turvallisemmalta. Ja siinä ei tosiaan ollut ongelmaa, mutta kun olin vaihtanut puolen hölmösti, niin jäin jälkeen, enkä kerennyt ohjaamaan seuraavaa hyppyä, jonka Viekas kiersi. Muuten hyvä rata siis. Ainoastaan puomin kontakti ei ollut niin hieno kuin ekalla radalla.

Positiivinen asia oli, ettei rimoja pahemmin kolissut. Ei tainnut tulla kuin yksi ja sekin oli se tokan radan väärinpäin kierretty hyppy. Kepit olivat myös taas kerran loistavat. Eipä tässä siis muuta kuin lisää kontaktitreeniä kehiin ja ohjaajaa joku sais tulla koputtelemaan päähän, että löytyykö sieltä mitään. Ainut tekosyy on, että on flunssanpoikanen iskemässä. Nenä on tukossa ja vähän päätä särkee. Mutta silti, come on! Ei se nyt voi niin vaikeaa olla näyttää niitä saamarin hyppyjä.

perjantai 5. lokakuuta 2012

Viime hetken fiilistelyä

Huomenna meidän treenaus laitetaan ekan kerran testiin kahden agiradan muodossa. Tänään oli tarkoitus käydä tekemässä pientä hienosäätöä, mutta kuinkas sitten kävikään. Heräsin puolenpäivän jälkeen ja olo oli aika tukkoinen. Tämä siis erittäin nestepitoisen tutkinnon suorituksesta. Mutta asiaan, joka oikeastaan on, että enää ei ole mitään tehtävissä.

Keskiviikkoaamuna käytiin Viekkaan kanssa kahdestaan hallilla. Vähän hyppykuvioita, jotka sujuivat ihan hyvin muutamaa rimanpudotusta lukuunottamatta. Kontaktia tein pelkästään puomilla kera pahvilautasten, joita viimein olin muistanut ostaa. Sama juttu kuin ennenkin. Aina kun kontakin jälkeen löytyy joku, mikä osoittaa Viekkaalle, että sen kuuluu pysähtyä, niin se myös pysähtyy. Mutta kun targetin ottaa pois, se ei ole enää varma mitä sen kuuluisi tehdä. Nyt se alkoi hidastella jo alastulon puolessavälissä ja meinasi pysähtyä sinne. Eihän siinä muuta kuin enemmän toistoja siis vain. Huomenna otetaan niinkuin targetti olisi siellä ja katsotaan miten käy.

Muistilista kisoihin:

- Ohjaa, älä huido!
- Ohjaa loppuun asti, tarpeeksi lähellä esteitä
- Käskyt tarpeeksi aikaisin ja selkeästi
- Älä oleta Viekkaan hakevan jotain estettä
- Tsekkaa vaaranpaikat rataantutustumisessa huolella ja tee hyvä suunnitelma
- Pidä taskut kiinni!

Näillä mennään!